Вітаю Вас Гість
Субота
18.05.2024
19:21

Архітектор Жердецька І.В.

Меню сайту
Форма входу
Категорії розділу
Бібліотека ArchiCAD,3D Max [3]
Різне [1]
Пошук
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 38
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » Файли » Різне

ПОЯСНЮЮЧА ЗАПИСКА ДО ПРОЕКТІВ
23.06.2011, 16:04

1.     ХАРАКТЕРИСТИКА ПРОЕКТУ

Запропонований проект комплексного підприємства харчуваня, виконаний на підставі поставленого завдання для курсового проекту.

Проект розроблений на основі , ДБН В.2.2-23:2009 ,, Підприємства харчування ", ГОСТ 12.1.005-88 (1991) ССБТ (Загальні санітарно-гігієнічні вимоги до повітря робочої зони.) ДБН В 1.1-12:2007, ДБН В.1.1-7-2002, ДБН В.1.2-2:2006 ,, Навантаження і вплив. Норми проектування ", та інших нормативних документів з такими характеристиками будівельного майданчика :

- розрахункова зимова температура зовнішнього повітря

        для проектування систем опалення і розрахунок коефіцієнта

              термічного опору конструкції                                      20 ° С

                  - швидкісний натиск вітру                                         50 кг/м²

                  - нормативне снігове навантаження                         – 140 кг/м

                  - сейсмічність                                                         6 балів Споруда представляє собою двоповерхову будівлю , в якій запроектовано  кафе - кондитерське на першому поверсі, та кафе – бар на другому поверсі.

 

Техніко – економічні показники

 ( комплексного підприємства харчування )

№ по ген -

плану

                                 

                              Назва показників  

 

Одиниця виміру

 

Величина

1

2

3

4

1

Загальна площа

м²

1044,18

2

Корисна площа

м²

970,32

3

Будівельний обєм  ( всього )

м³

3775,27

4

Вище 0,000

м³

3571,82

5

Нижче 0,000

м³

203,45

6

Площа забудови будинку

м²

619,08

Запроектоване кафе відноситься до Ш ступеня вогнестійкості, ІІ класу капітальності і ІІ степеня довговічності основних  будівельних конструкцій.Будинок забезпечений електропостачанням, водопостачанням і каналізацією, газопостачанням. Опалення і гаряче водопостачання передбачається від двоконтурного газового котла.

Зовнішні інженерні мережі проектом не виконувались  в зв’язку з відсутністю технічних умов та топографічної зйомки.

 

Головний архітектор проекту                                      / Коваль І.В./

 

 

2.     АРХІТЕКТУРНО – БУДІВЕЛЬНИЙ РОЗДІЛ

Генплан і благоустрій.

Будівля має III категорію складності, і є технічно та архітектурно складна. Підприємство харчування доцільно розмістити на магістралях і площах, поблизу зупинок міського транспорту, станцій метрополітену, вокзалів і аналогічних місцях жвавого руху населення, а також на рекреаційних територіях, з дотриманням протипожежних розривів.

Розміщення проектованої будівлі повинне не перешкоджати нормативній інсоляції ,наявних поблизу, існуючих будинків. На відведеній ділянці розміщене чітке зонування, з виділенням: зони для відвідувачів, виробничої зони. Запроектована стоянка для транспорту відвідувачів на 25 машин та стоянка для транспорту персоналу. Відведена ділянка повністю упорядкована для проїздів, проходів. Виконано мощення з бруківки. Територія відведеної ділянки огороджується декоративним парканом і максимально озеленюється.

Техніко – економічні показники

№ по ген -

плану

                                 

                              Назва показників  

Одиниця виміру

Величина

1

2

3

4

1

Площа ділянки

м²

2227,44

2

Площа забудови

м²

619,08

3

Площа мощення

м²

1075,38

4

Площа озеленення

м²

532,98

5

Коефіцієнт використаної території

%

27,80

 

 

Архітектурно – планувальне вирішення.

 

Підприємство харчування комплексне - престдавляє собою двоповерхову будівлю , та обєднує в єдиному комплексі : кафе – кондитерське на 50 чол. та кафе – бар на 50 чол. Для відвідувачів передбачено приміщення для цільових дозвіллєвих заходів та для надання додаткових послуг.

Поверхи поєднанні між собою сходовою кліткою. Експлікація приміщення подається  на робочих кресленнях.

Пластика фасадів виконана в сучасному стилі, з використанням сучасних будівельних матеріалів для опоряджувальних робіт. Вікна та зовнішні двері – металопластикові.

 

Конструкція.

Фундамент пропонується виконати з моноліту. Конструктивна схема споруди прийнята з повоздовжним і поперечним несучими стінами і дисками перекриття. Просторова жорстікість і стійкість будівлі забезпечується взамєодією між стінами і дисками перекриття.

 

Стіни будинку зовнішні та внутрішні запроектовані із цегли керамічної марки 100. Товщина зовнішніх стін – 430 мм з утеплювачем пінопластом (неспалимий матеріал згідно ДСТУ Б.В. 2.7-19-95 ) товщиною 50 мм.

Перемички над прорізами в стінах і перегородках – збірні залізобетонні по серії 1. 038. 1-1.

Сходова клітка : сходові марші та сходові площадки виконані у варіанті монолітного залізобетону.

Перекриття із збірних залізобетонних плит по серії 1.141-1 з монолітними залізобетонними ділянками.

Матеріал теплоізоляції в горищному перекритті – пінопласт.

Вікна, і зовнішні двері – металопластикові, внутрішні двері – дерев’яні, виконані згідно ГОСТ 6629-88.

Внутрішнє опорядження приміщень – водоемульсінйе поварбування. Підлоги в обідніх залах,службових та виробничих приміщеннях – керамічна плитка, в санвузлах – керамічна плитка.

Огорожа тераси – дерев’яна,огорожа службових терас – металева кована.

 

 

Категорія: Різне | Додав: ilonka-smith
Переглядів: 2309 | Завантажень: 0 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Яндекс.Метрика